perjantai 20. huhtikuuta 2018

Aidatut unelmat harjoitukset ovat alkaneet!

Maanantaina 16.4.2018 kokoonnuimme illalla Aidattujen unelmien ensimmäisiin harjoituksiin Kaapelitehtaalle. Aidatut unelmat on Sari Palmgrenin Kaarelan alueelle sijoittuva koko illan kävelyteos, joka sai ensi-iltansa viime vuoden juhlaviikoilla. Se on myös osa Zodiakin kaupunkikulttuuria rakentavaa yhteisöllistä Minun nimeni on –taideprojektia.

Tänä vuonna produktio toteutetaan uudelleen. Mukana ensimmäisissä harjoituksissa oli uusia ja vanhoja tanssijoita, oppaita ja muuta produktion väkeä. Itse saavuin harjoituksiin suoraan töistä, häpeäkseni muutaman minuutin myöhässä. Kaikki istuivat jo piirissä, joka hädin tuskin mahtui saliin. Esittäytymiskierros oli käynnissä. Tunnelma oli lämmin ja pääsin hyvin mukaan, vaikka myöhässä tulinkin.


Kun porukka oli esitellyt itsensä, Sari kertoi produktion käytännön asioista ja aikatauluista. Nimileikkien ja toisiin tutustumisen jälkeen pääsimme lopuksi liikkeelle. Pienryhmissä harjoittelimme loppukohtausta, joka sijoittuu hedelmätarhaan. Omenoita heitellen heitin hyvästit jännitykselle ja epäilyksille. Tästä tulee huippukesä.


Valokuvat ja video: Susa

Uutena tanssijana sain kotiläksykseni kirjoittaa henkilökohtaisen luonto- tai puutarhakokemuksen tai –muiston. Muistoni meni metsään.

Metsä

Metsän syliin sukelsin,
En kerran,
en kahdesti,
vaan niin monin kerroin lukuisin.

Sinne pakenin,
yksin juoksin tuttujen polkujen poikki.
Pysähdyin, itkin,
huusinkin.

Kiipesin puuhun,
vahvan oksan haaraan.
Nojasin männyn koppuraiseen kaarnaan.

Kävin maate,
mättään pehmeään syliin.
Olin hiljaa,
kuulin lintujen laulavan.

Katselin ylös, taivaan sineen,
Hukutin suruni vihreään lehtimereen.
Tuuli humisi,
kesä tuoksui.

Annoin surun aaltoina tulla,
kyynelin juotin vanhan koivun janoiset juuret.

Luonto on aina ollut minun turvapaikkani ja tanssi intohimoni. Näiden kahden yhdistäminen kutkuttaa ja kutsuu. Tuskin maltan odottaa kesän harjoituksia ja esityksiä.

-Susa


Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus